prive adres afschermen kvk hoe scherm ik mijn adres kvk vestigingsadres kvk huren mijn priveadres bij de KvK kamer van koophandel prive adres kvk inschrijfadres kvk zakelijk adres postverwerking postbus huren zakelijke postadres digitale postverwerking post digitaal postregistratie postbox priveadres verhuurbedrijf voor kantoorruimte

Welke privé- en vestigingsadressen schermt de Kamer van Koophandel wel af?

Ondernemen zonder privé-adres is mogelijk, ook voor ondernemers met een onderneming die geen bedrijfsruimte kunnen of willen huren. Wilt u weten hoe? Wij leggen het u in deze blog graag uit. Het afschermen van uw privégegevens bij de Kamer van Koophandel biedt namelijk veel voordelen. Via Our WorkPlace is het bovendien snel geregeld én heeft u direct een heel voordelige oplossing voor een lastig probleem!

Uw privé-adres afschermen bij de Kamer van Koophandel

Op internet leest u overal dat u er als zelfstandig ondernemer zonder bedrijfsadres niet onderuit komt uw privégegevens openbaar te laten publiceren door de Kamer van Koophandel. Niets is echter minder waar. Ondernemen zonder privé-adres is mogelijk, ook als u geen bedrijfsruimte huurt. Dat kan simpelweg door te kiezen voor een vestigingsadres van Our WorkPlace. Waar de meeste aanbieders van een tijdelijk werkadres niet voldoen aan de eisen van de Kamer van Koophandel doen wij dat wel. En juist dat maakt dat u op een eenvoudige en voordelige wijze af bent van de publicatie van uw privé-gegevens waar iedereen toegang toe heeft.

Uw privé-adres in het handelsregister, waarom eigenlijk?

Als u zich als startend ondernemer inschrijft bij de Kamer van Koophandel dient u een adres op te geven waar uw onderneming gevestigd is. Heeft u geen officiële bedrijfsruimte op een ander adres gehuurd of gekocht – iets wat vaak het geval is bij starters – dan wordt uw privé-adres door de Kamer van Koophandel aangehouden als vestigingsadres van uw onderneming. Hoewel een privé-adres en een vestigingsadres wettelijk gezien twee verschillende adressen zijn wordt een bedrijf dat gevestigd is op een woonadres dus in het handelsregister gepubliceerd als vestigingsadres. En dat is niet altijd even handig.

Waarom ondernemen zonder privé-adres slim is

Als uw bedrijfsadres uw privé-adres is, betekent dat uiteraard dat uw privé-gegevens worden opgenomen in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en openbaar gemaakt. Maar daar blijft het vaak niet bij. Ten eerste wilt u ook op uw website, brochures en facturen een adres achterlaten. Daarnaast dient u – wilt u goed gevonden worden op het internet – ook uw bedrijfsadres te publiceren op Google Maps. Verder zijn er veel commerciële bedrijven die uw gegevens uit het handelsregister halen en die op internet publiceren – in een telefoongids bijvoorbeeld. En zo bent u voor iedereen te vinden op uw privé-adres en kunt u privé en zakelijk niet goed scheiden.

Uw privé-adres afschermen bij de Kamer van Koophandel

Kiest u er ook liever voor te ondernemen met een vestigingsadres om uw privé-adres echt privé te houden? Maak dan gebruik van ons aanbod en schrijf u in voor een vestigingsadres bij Our WorkPlace. Voor een vast bedrag per maand bieden wij een inschrijflocaties voor registratie bij de Kamer van Koophandel. Geheel legaal en volgens de regels van de KvK én de belastingdienst. Bekijk snel onze plannen en prijzen en schrijf u direct in!

Heeft u nog vragen? Bekijk dan ook eens onze veelgestelde vragen.

Hoe moet ik mijn privéadres afschermen?

U kent het antwoord op de vraag “Waarom ik mijn privé-adres moet afschermen”. We leggen u nu ook graag uit hoe u dat het beste doet. Er zijn een aantal mogelijkheden om uw privé-adres af te schermen:

  1. Schrijf uzelf niet in op uw woonadres, maar op een vestigingsadres. Daarvoor dient u wel een werkruimte te huren. Dit is echter niet altijd nodig, want Our WorkPlace biedt een inschrijflocatie voor registratie bij de KvK voor een vast bedrag per maand!
  2. Gebruik een ander 06-nummer en neem een zakelijk telefoonabonnement met een ander nummer.
  3. Gebruik een andere naam voor uw bedrijf dan uw eigen naam. Door een andere naam te gebruiken bent u een stuk lastiger vindbaar in het Handelsregister als iemand op uw naam zoekt.
Chat met ons