prive adres afschermen kvk hoe scherm ik mijn adres kvk vestigingsadres kvk huren mijn priveadres bij de KvK kamer van koophandel prive adres kvk inschrijfadres kvk zakelijk adres postverwerking postbus huren zakelijke postadres digitale postverwerking post digitaal postregistratie postbox priveadres verhuurbedrijf voor kantoorruimte

Welke privé- en vestigingsadressen schermt de Kamer van Koophandel wel af?

Vanaf 1 januari 2022 is de Kamer van Koophandel (KVK) van plan om alle woonadressen in het Handelsregister af te schermen. Vanaf dat moment zijn de afgeschermde woonadressen alleen nog te zien voor overheidsinstanties of beroepsgroepen met wettelijke toestemming, zoals de Belastingdienst en deurwaarders. Maar welke privé- en vestigingsadressen schermt de Kamer van Koophandel nu wel af?
Vestigings- en woonadressen die zijn opgegeven als vestigingsadressen blijven na die datum nog wel opvraagbaar. Dat geldt ook voor woonadressen die dezelfde locatie als het vestigingsadres hebben. Dat is vaak zo bij veel bedrijven en zzp’ers, die geen gebruik maken van een kantoor.

Schermt de Kamer van Koophandel wel mijn adres af?

Veel ondernemers kunnen vanaf 1 januari 2022 het privé-adres toch niet afschermen. In feite is deze aanpassing van De Kamer van Koophandel nog geen oplossing voor deze ondernemers. In het geval dat het woonadres gelijk is aan het vestigingsadres of een inschrijfadres, is het woonadres van een zzp’er in de praktijk alsnog zichtbaar.

Het privé-adres blijft zichtbaar voor iedereen die de website van De Kamer van Koophandel raadpleegt.

Kan ik mijn privé-adres afschermen bij de Kamer van Koophandel?

Het antwoord op de vraag “Hoe kan ik mijn privéadres afschermen?” is volmondige “JA”. Wij leggen dit ook graag uit hoe een ondernemer dat het beste kan doen.  Als u zich als startende ondernemer inschrijft bij de Kamer van Koophandel dient u een adres op te geven waar uw onderneming gevestigd is. Heeft u geen officiële bedrijfsruimte gehuurd of gekocht – iets wat vaak het geval is bij starters – dan wordt uw privé-adres door de Kamer van Koophandel aangehouden als vestigingsadres van uw onderneming. Hoewel een privé-adres en een vestigingsadres wettelijk gezien twee verschillende adressen zijn wordt een bedrijf dat gevestigd is op een woonadres dus in het handelsregister gepubliceerd als vestigingsadres. En dat is niet altijd even handig.

Uw privé-adres afschermen bij de Kamer van Koophandel

Kiest u er ook liever voor te ondernemen met een vestigingsadres om uw privé-adres echt privé te houden? Maak dan gebruik van ons aanbod en schrijf u in voor een vestigingsadres bij Our WorkPlace. Voor een vast bedrag per maand bieden wij een inschrijflocaties voor registratie bij de Kamer van Koophandel. Geheel legaal en volgens de regels van de KvK én de belastingdienst. Bekijk snel onze plannen en prijzen en schrijf u direct in!

Heeft u nog vragen? Bekijk dan ook eens onze website

Hoe moet ik mijn privéadres afschermen?

U kent het antwoord op de vraag “Waarom ik mijn privé-adres moet afschermen”. We leggen u nu ook graag uit hoe u dat het beste doet. Er zijn een aantal mogelijkheden om uw privé-adres af te schermen:

  1. Schrijf uzelf niet in op uw woonadres, maar op een vestigingsadres. Daarvoor dient u wel een werkruimte te huren. Dit is echter niet altijd nodig, want Our WorkPlace biedt een inschrijflocatie of een inschrijfadres voor een registratie bij de KvK voor een vast bedrag per maand!
  2. Gebruik een ander 06-nummer en neem een zakelijk telefoonabonnement met een ander nummer.
  3. Gebruik een andere naam voor uw bedrijf dan uw eigen naam. Door een andere naam te gebruiken bent u een stuk lastiger vindbaar in het Handelsregister als iemand op uw naam zoekt.
Chat met ons