Waarom ik mijn privé-adres moet afschermen en hoe doe ik dat?

Waarom ik mijn privé-adres moet afschermen

Waarom ik mijn privé-adres moet afschermen – Wettelijk gezien zijn het privéadres en het vestigingsadres twee verschillende adressen. Maar als uw bedrijf gevestigd is opuwe woonadres, betekent dat in de praktijk vaak dezelfde voordeur en ziet de buitenwereld het verschil niet. Dat kunt u als onprettig ervaren. Het vestigingsadres is namelijk altijd openbaar. Het staat op het uittreksel Handelsregister en wordt via diverse KVK-producten zoals adresbestanden en KVK dataservices geleverd. Ook uitgevers van (digitale) adresgidsen, databrokers en internetdiensten zoals bijvoorbeeld Google (Maps), gebruiken deze data. Uiteraard kunt u deze bedrijven vragen om uw gegevens te verwijderen. (Bron: Kamer van Koophandel)

Wat als een zakelijk adres ook privé is?

Veel ondernemers gebruiken het privé-adres als een vestigingsadres. Dit privé-adres is zichtbaar op websites en facturen en is voornamelijk gemakkelijk te vinden via Google. Voor kleine ondernemers of ZZP’ers is de belangrijkste reden om een vestigingsadres te huren ook meestal de beste oplossing om privé en zakelijk gescheiden te houden. Zeker wanneer u vanuit uw huis werkt of geen vast kantoor hebt is dat heel slim. Een professionele uitstraling bij de klanten creëren, is ook een vaak gehoord argument.

Een bijkomend voordeel is: in plaats van zelf alle post op te halen, te openen en te scannen, is het gewoon veel slimmer om alles direct digitaal aangeleverd te krijgen. Dus met postverwerking!

Hoe moet ik mijn privéadres afschermen?

U kent het antwoord op de vraag “Waarom ik mijn privé-adres moet afschermen”. We leggen u nu ook graag uit hoe u dat het beste doet. Er zijn een aantal mogelijkheden om uw privé-adres af te schermen:

  1. Schrijf uzelf niet in op uw woonadres, maar op een vestigingsadres. Daarvoor dient u wel een werkruimte te huren. Dit is echter niet altijd nodig, want Our WorkPlace biedt een inschrijflocatie voor registratie bij de KvK voor een vast bedrag per maand!
  2. Gebruik een ander 06-nummer en neem een zakelijk telefoonabonnement met een ander nummer.
  3. Gebruik een andere naam voor uw bedrijf dan uw eigen naam. Door een andere naam te gebruiken bent u een stuk lastiger vindbaar in het Handelsregister als iemand op uw naam zoekt.

 

Chat met ons