Hoe kan ik mijn privé-gegevens afschermen bij de KvK?

Hoe kan ik mijn privé-gegevens afschermen bij de KvK?

Wilt u uw privé-gegevens afschermen bij de KvK met een zakelijk adres, vestigingsadres en/of een postadres? Met een inschrijfadres van Our WorkPlace schermt u uw persoonlijke adres af en heeft u een legaal vestigingsadres voor uw bedrijf. Een prettig idee, want als uw privé-adres openbaar gemaakt wordt weet u maar nooit door wie u benaderd wordt. Los van de ongewenste reclame via de mail, post of zelfs aan de deur wilt u tenslotte ook niet thuis opgezocht worden door een relatie of klant waar u een geschil mee heeft.

Uw privé-gegevens afschermen bij de KvK met een zakelijk vestigingsadres en postadres

Als u zich als zelfstandige inschrijft bij de Kamer van Koophandel dient u een vestigingsadres op te geven van uw eenmanszaak. Werkt u alleen, dan is een bedrijfsadres echter vaak niet nodig en kunt u vanuit huis of onderweg veel doen. Dat heeft helaas wel tot gevolg dat u geen zakelijk adres heeft, waardoor u uw privé-gegevens dient door te geven. Deze worden vervolgens openbaar getoond in het handelsregister van de KvK, met alle gevolgen van dien. Natuurlijk kunt u  dan aangeven dat u niet benaderd wenst te worden voor postreclame of verkoop aan de deur. Gebeurt dat echter toch, dan kunt u daar niet zo heel veel tegen doen.

Het afschermen van uw privé-adres

Gaat het echt mis en is er daadwerkelijk sprake van een dreiging, dan is het mogelijk om uw privé-adres af te schermen bij de Kamer van Koophandel. Dat kan echter alleen via een gemotiveerd verzoek en u dient aan te tonen dat u zelf al maatregelen heeft genomen om de bekendheid van uw adres te verkleinen. Vaak is het dan echter al te laat en bent u al de dupe. Die situatie lijkt wellicht ver weg, maar niet alleen wetenschappers, politici, opiniemakers of kunstenaars kunnen worden bedreigd door totale vreemden. Ook u kunt de gevolgen ondervinden van iemand die heeft besloten uw gegevens op social media te delen en plots iemand op de stoep verwachten.

Kies voor een vestigingsadres dat vrijheid biedt met postverwerking

Natuurlijk zal bovenstaande situatie niet zo snel ontstaan, maar het is wel mogelijk. Bovendien heeft u door het delen van uw privé-gegevens altijd de kans op ongewenste reclame, aan huis of per mail. Wilt u dit voorkomen en vindt u uw privé-zaken echt uw privé-zaken? Kies dan voor een vestigingsadres van Our WorkPlace. Zo bent u niet verplicht om een bedrijfsruimte te huren of te kopen en kunt u toch uw gegevens afschermen. Vanzelfsprekend is een vestigingsadres geheel legaal en voldoet het aan alle eisen van de Kamer van Koophandel én de Belastingdienst. Een ander voordeel is dat wij alle post die naar uw adres gezonden wordt voor u beheren. Wat wilt u nog meer?

Uw privé-gegevens afschermen bij de KvK

Kiest u er ook liever voor te ondernemen met een vestigingsadres om uw privé-adres echt privé te houden? Maak dan gebruik van ons unieke aanbod en schrijf u in voor een vestigingsadres bij Our WorkPlace. Voor een vast bedrag per maand bieden wij een inschrijflocaties voor registratie bij de Kamer van Koophandel. Bekijk snel onze plannen en prijzen en schrijf u direct in!

Heeft u nog vragen? Bekijk dan snel de meestgestelde vragen.

Chat met ons