Hoe zit het met mijn privé-adres bij de Kamer van Koophandel?

prive adres afschermen kvk hoe scherm ik mijn adres kvk vestigingsadres kvk huren mijn priveadres bij de KvK kamer van koophandel prive adres kvk inschrijfadres kvk zakelijk adres postverwerking postbus huren zakelijke postadres digitale postverwerking post digitaal postregistratie postbox priveadres verhuurbedrijf voor kantoorruimte 

Our WorkPlace is gespecialiseerd in het verhuren van zakelijke vestigingsadressen inclusief postverwerking. Veel ondernemers gebruiken het privéadres als een vestigingsadres. Dit privéadres is zichtbaar op jouw website, facturen en is gemakkelijk te vinden via Google.

In het Handelsregister staan vestigingsadressen maar ook privé-adressen. Iedereen kan deze gegevens raadplegen. Het vestigingsadres is de plaats waar de activiteiten van uw bedrijf worden uitgevoerd en is altijd openbaar. Het privéadres is uw woonadres. Het privéadres kan overigens gelijk zijn aan het vestigingsadres, als u uw bedrijf vanuit uw woonadres uitoefent. Denk aan alle zzp’ers die op een locatie van opdrachtgevers werken. In alle gevallen is dit privé-adres openbaar. Dat is afhankelijk van de rechtsvorm en is zo geregeld in de Handelsregisterwet. Bron: KvK

 

Openbare privéadressen en zakelijke adressen

Bij eenmanszaken, vof’s, cv’s en maatschappen zijn de privé-adressen van de eigenaar, vennoten en maten openbaar. De reden hiervoor is dat zij persoonlijk aansprakelijk zijn voor de onderneming. Ook het adres van de gevolmachtigde(n) bij deze ondernemingen is openbaar. Deze privé-adressen staan vermeld op het uittreksel Handelsregister dat iedereen kan opvragen of kan raadplegen via onze website. De privéadressen worden niet verstrekt in adresbestanden. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om het privé-adres af te schermen in het Handelsregister.

Wat als mijn privéadres hetzelfde is als het vestigingsadres?

Wettelijk gezien zijn het privé-adres en het vestigingsadres twee verschillende adressen. Maar als uw bedrijf gevestigd is op uw woonadres, betekent dat in de praktijk vaak dezelfde voordeur en ziet de buitenwereld het verschil niet. Dat kunt u  als onprettig ervaren. Het vestigingsadres is namelijk altijd openbaar. Het staat op het uittreksel Handelsregister en wordt via diverse KVK-producten zoals adresbestanden en KVK dataservices geleverd. Ook uitgevers van (digitale) adresgidsen, databrokers en internetdiensten zoals bijvoorbeeld Google (Maps), gebruiken deze data. Uiteraard kunt u bij deze bedrijven vragen om uw gegevens te verwijderen. (Bron Kamer van Koophandel)

Waarom ik mijn privéadres moet afschermen met een zakelijk adres?

Veel ondernemers gebruiken het privé-adres als een vestigingsadres. Dit privé-adres is zichtbaar op websites en facturen en is voornamelijk gemakkelijk te vinden via Google. Voor kleine ondernemers of ZZP’ers is de belangrijkste reden om een vestigingsadres te huren meestal de beste oplossing om privé en zaken gescheiden te houden. Zeker wanneer u vanuit huis werkt of geen vast kantoor heeft is dat handig. Een professionele uitstraling, bij klanten creëren, is ook een vaak gehoord argument.

Een bijkomend voordeel is: in plaats van zelf alle post op te halen, te openen en te scannen, is het gewoon veel slimmer om alles direct digitaal aangeleverd te krijgen.

Our WorkPlace

Hoe kan ik mijn privéadres afschermen?

Er zijn een aantal mogelijkheden om uw privéadres af te schermen:

  1. Schrijf uzelf niet in op uw woonadres, maar op een vestigingsadres. Daarvoor dient u wel een werkruimte huren. Dit is echter niet altijd nodig, want Our WorkPlace biedt een inschrijflocatie voor registratie bij de KvK voor een vast bedrag per maand!
  2. Gebruik een ander 06-nummer en neem een zakelijk telefoonabonnement met een ander nummer.
  3. Gebruik een andere naam voor uw bedrijf dan uw eigen naam. Door een andere naam te gebruiken bent u een stuk lastiger vindbaar in het Handelsregister als iemand op uw naam zoekt.
Chat met ons