Our WorkPlace

Kamer van Koophandel maakt van ZZP’er schietschijf

Kamer van Koophandel maakt van ZZP’er schietschijf

De recente bedreigingen van verschillende wetenschappers, politici, kunstenaars en opiniemakers maken duidelijk dat de manier waarop de Kamer van Koophandel (KVK) omgaat met de persoonsgegevens van zelfstandigen niet langer houdbaar is. Onze vrijheid van meningsuiting, persvrijheid en vrije democratie staan hierdoor onder druk.

Makkelijk vindbaar

Wie zich als journalist, columnist, kunstenaar, of in andere vorm mengt in het maatschappelijk debat kan vaak niet anders dan zich inschrijven als zelfstandige. Maar wie zich in Nederland inschrijft als zzp’er wordt gedwongen om er akkoord mee te gaan dat de adresgegevens van het ‘bedrijf’ worden gepubliceerd. Wie eigen werk verkopen op een website worden daarbij ook nog eens wettelijk verplicht om hun KVK-nummer, btw-nummer, adres en telefoonnummer ‘makkelijk vindbaar’ op hun website te zetten.

Permanent huren van een kantoorruimte?

Wie adverteert met bedrijfsnaam, of de eigen naam in zijn of haar bedrijfsnaam verwerkt, is daarmee dus direct voor iedereen te vinden. De enige andere optie is het permanent huren van een kantoorruimte. Iets wat voor veel zzp’ers niet alleen onnodig is, maar ook onbetaalbaar.

Bron: NRC

Kies voor een vestigingsadres van Our WorkPlace

De titel zegt het al, de Kamer van Koophandel maakt van ZZP’er schietschijf. Wilt u dit voorkomen, kies dan voor een vestigingsadres voor uw bedrijf, ongeacht of u een eenmanszaak heeft of niet. Met een inschrijfadres bij Our WorkPlace bent u verzekerd van uw anonimiteit en kunt u onbezorgd ondernemen. Bekijk snel de mogelijkheden bij onze plannen en prijzen en kies voor een optie die bij u past.

Heeft u nog vragen? Bekijk dan ook eens onze veelgestelde vragen.

Chat met ons